Μπαταρίες επαναφορτιζόμενων μηχανημάτων STIHL

Συχνές Ερωτήσεις

Επαναφορτιζόμενο σύστημα STIHL

Ποια είναι η διάρκεια ζωής μιας επαναφορτιζόμενης μπαταρίας;

Η διάρκεια ζωής των επαναφορτιζόμενων μπαταριών δεν μπορεί να γενικευθεί επειδή εξαρτάται από:

 • τη σωστή χρήση της μπαταρίας
 • τη φροντίδα και την αποθήκευση της μπαταρίας
 • τον αριθμό των κύκλων φόρτισης (ένας κύκλος φόρτισης είναι ένα πλήρες φορτίο από 0% έως 100%)
 • την φυσική γήρανση των κυττάρων ιόντων λιθίου με την πάροδο του χρόνου

Για παράδειγμα, οι μπαταρίες STIHL στο επαναφορτιζόμενο σύστημα PRO μπορούν να επαναφορτιστούν πλήρως έως και 1200 φορές.

 

 

Σενάριο Χρήσης των επαναφορτιζόμενων μπαταριών της σειράς PRO

Επαγγελματική χρήση Περιστασιακή χρήση
Κύκλοι φόρτισης ανά έτος 2 κύκλοι φόρτισης ανά εργάσιμη μέρα = 440 κύκλοι φόρτισης ανά έτος* 10 κύκλοι φόρτισης ανά μηνα = 120 κύκλοι φόρτισης ανά έτος
Χρόνος που απαιτείται για 1200 κύκλους φόρτισης: περίπου 2.5 χρόνια** περίπου 10 χρόνια**

*εκτίμηση 220 εργάσιμων ημερών
** εκτίμηση ότι η μπαταρία πάντα χρησιμοποιείται, συντηρείται και αποθηκεύεται σωστά

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας 36V;

Η αναφερόμενη τάση μόνο δεν λέει τίποτα για τη δύναμη των μπαταριών ή των επαναφορτιζόμενων προϊόντων.

 

Η ισχύς ορίζεται ως προϊόν τάσης και ρεύματος:

Ισχύς = Τάση x Δύναμη -> W = V x A

Η αλληλεπίδραση μεταξύ τάσης και ρεύματος και η τεχνική εφαρμογή του συνολικού συστήματος είναι τα σημεία που καθορίζουν την απόδοση ενός επαναφορτιζόμενου προϊόντος.

Στην περίπτωση φορητών επαναφορτιζόμενων μπαταριών, η συμπαγής κατασκευή και το βάρος είναι ζωτικής σημασίας για την άνεση του χειριστή. Από τεχνική άποψη, υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί όσον αφορά τη συμμόρφωση προϊόντων:

 • Ένας κατασκευαστής επιλέγει υψηλή τάση (π.χ. 80V) και μπορεί τεχνικά να χρησιμοποιεί μόνο χαμηλά ηλεκτρικά ρεύματα επειδή ο αριθμός των εξαρτημάτων και το βάρος θα αυξανόταν διαφορετικά.
 • Από την άλλη πλευρά,ένας άλλος κατασκευαστής περιορίζεται σε μια ακόμα σημαντική υψηλή τάση (36V), η οποία επιτρέπει υψηλά ηλεκτρικά ρεύματα και μπορεί να περιορίσει τον αριθμό των εξαρτημάτων και το βάρος.
   


Η STIHL, όπως πολλοί άλλοι καθιερωμένοι κατασκευαστές επαναφορτιζόμενων προϊόντων, αποφάσισε υπέρ ενός συστήματος με μέγιστη τάση 36V. Αυτή η υψηλή τάση, η οποία εξακολουθεί να είναι τεχνικά σημαντική και επιτρέπει την χρήση υψηλών ηλεκτρικών ρευμάτων, εγγυάται υψηλή απόδοση και μελλοντική βιωσιμότητα των ασύρματων προϊόντων. Τα επαναφορτιζόμενα προϊοντα είναι συμπαγή, ελαφριά και πιο ανθεκτικά λόγω της χρήσης λιγότερων ηλεκτρικών μερών.

 


Επιπλέον, η STIHL προσφέρει ένα αποτελεσματικό, υψηλής απόδοσης συνολικό σύστημα προσαρμοσμένων στοιχείων:
 

 

 • Ο ευφυής έλεγχος του κινητήρα εγγυάται σταθερά υψηλή ισχύ σε όλο το χρόνο λειτουργίας.
 • Η παροχή ενέργειας στον ηλεκτροκινητήρα ελέγχεται ενεργά ως απόκριση στον τύπο της εργασίας.
 • Η πλήρης ισχύς είναι πάντα διαθέσιμη για ακραίες εφαρμογές. Ωστόσο, η ισχύς μειώνεται αυτόματα αν δεν είναι απαραίτητη για την τρέχουσα εφαρμογή. Με αυτόν τον τρόπο η ενέργεια στην μπαταρία χρησιμοποιείται με τον καλύτερο τρόπο και ο χρόνος εργασίας με μία μόνο φόρτιση επεκτείνεται.
 • Αποδοτικές μπαταρίες με συμπαγή σχεδιασμό, διατίθενται σε διαφορετικές εκδόσεις (με υψηλή περιεκτικότητα σε ενέργεια ή χαμηλό βάρος) εξασφαλίζουν μεγάλη διάρκεια ζωής και ευκολία χειρισμού.
 • Τα εξαρτήματα κοπής που σχεδιάζονται για να ταιριάζουν με κάθε επαναφορτιζόμενο προϊόν, π.χ. η αλυσίδα κοπής ¼ "P, εγγυώνται βέλτιστη απόδοση σε κάθε εφαρμογή.

Εν κατακλείδι, είναι πάντα το ενεργειακό περιεχόμενο της μπαταρίας, η αποδοτικότητα και η εφαρμογή του συνολικού συστήματος που καθορίζουν το χρόνο λειτουργίας και την απόδοση. Για το λόγο αυτό, τα συστήματα με τάση 56V ή 80V δεν έχουν κανένα πλεονέκτημα έναντι του ασύρματου συστήματος STIHL με 36V.
 

Πόσο υψηλή είναι η ισχύς των επαναφορτιζόμενων μηχανημάτων σε σύγκριση με τα προϊόντα βενζίνης;

Η STIHL προσφέρει προϊόντα με διαφορετικούς τύπους ενέργειας. Ηλεκτρικά και επαναφορτιζόμενα, καθώς επίσης και τα κλασικά βενζινοκίνητα μηχανήματα.
 


Οι προδιαγραφές απόδοσης και οι μέθοδοι προσδιορισμού της ισχύος, διαφέρουν μεταξύ αυτών των τύπων ενέργειας:

 • Βενζινοκίνητα: Η μηχανική ισχύ κατά την εργασία, αναγράφεται για κάθε μηχάνημα
 • Ηλεκτρικά: Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας (ονομαστική τιμή), αναγράφεται για κάθε μηχάνημα
   

Αυτές οι προδιαγραφές ισχύος έχουν καθιερωθεί για τους δύο τύπους ενέργειας, αλλά καθώς διαφέρουν δεν μπορούν να συγκριθούν άμεσα μεταξύ τους. Αυτό σημαίνει συνεπώς: σύγκριση των επιδόσεων, π.χ. μεταξύ ενός βενζινοκίνητου αλυσοπρίονου και ενός ηλεκτρικού αλυσοπρίονου, δεν είναι δυνατόν να γίνει, και ούτε έχει νόημα.

 

Η σύγκριση είναι ακόμη πιο δύσκολη με τα επαναφορτιζόμενα προϊόντα. Στην περίπτωση αυτή, οι κατασκευαστές δεν έχουν ακόμη θεσπίσει έναν τυποποιημένο τρόπο προσδιορισμού της ενέργειας.


Η κατάσταση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο, εάν κάποιος θέλει να συγκρίνει τα επαναφορτιζόμενα μηχανήματα με τα βενζινοκίνητα, λόγω των διαφορών στη συμπεριφορά κατά τη λειτουργία. Για παράδειγμα, ο ηλεκτρικός κινητήρας ενός επαναφορτιζόμενου παράγει υψηλή ροπή ακόμα και σε χαμηλές στροφές. Σε δύσκολες καταστάσεις, π.χ. όταν το εξάρτημα κοπής χτυπηθεί, το επαναφορτιζόμενο μηχάνημα μοιάζει πιο ισχυρό από ένα συγκρίσιμο μηχάνημα βενζίνης και δεν αναπηδά τόσο γρήγορα. Επομένως, μια σύγκριση δεν θα έχει νόημα και δεν μπορεί να αντανακλά την αντιληπτή ισχύ που διατίθεται σε διαφορετικές καταστάσεις εργασίας.

Πώς προστατεύονται οι μπαταρίες από θερμικές και ενεργειακές επιρροές;

Έλεγχος ρεύματος και τάσης

 • Μειώνει τις στροφές του κινητήρα εάν το εξάρτημα κοπής μπλοκάρει κάπου.

Έλεγχος θερμοκρασίας

 • Ειδοποίηση, και αυτόματη απενεργοποιήση του μηχανήματος σε περίπτωση υπερθέρμανσης

Έλεγχος τάσης μεμονωμένων κυψελών

 • Δεν είναι δυνατή η υπερφόρτιση κατά τη φόρτιση
 • Δεν γίνεται αποφόρτιση λόγω εξάντλησης κατά την λειτουργία

Φόρτιση

Πόσο χρόνο χρειάζεται για να επαναφορτίσετε τις μπαταρίες;

Για τους χρόνους φόρτισης των μπαταριών STIHL και των επαναφορτιζόμενων προϊόντων STIHL με ενσωματωμένες μπαταρίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.stihl.com/charging-times.

Τι σημαίνει ο χρόνος φόρτισης 80% και 100%;


Οι προδιαγραφές 80% και 100% αναφέρονται στην κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας. Ο αντίστοιχος χρόνος φόρτισης υποδεικνύει πόσες ώρες χρειάζεται για να φτάσει η μπαταρία στην κατάσταση φόρτισης.

Περίπου το ένα τρίτο του χρόνου φόρτισης απαιτείται για το τελευταίο 20% της πλήρους φόρτισης. Ο λόγος για αυτό είναι ότι η μπαταρία δεν μπορεί να επαναφορτιστεί έως και 100% με σταθερά υψηλό ρεύμα φόρτισης.

Το ρεύμα φόρτισης πέφτει συνεχώς προς το τέλος για να προστατεύσει τις κυψέλες της μπαταρίας και να διατηρήσει την απόδοση τους σε πολλούς κύκλους φόρτισης. Συνεπώς, απαιτείται μια σχετικά μεγάλη περίοδος για να φορτιστεί το τελευταίο ποσοστό χωρητικότητας.

Είναι δυνατό να εργαστείτε με τα επαναφορτιζόμενα μηχανήματα STIHL και να χρησιμοποιήσετε την πλήρη ισχύ τους, ακόμη και αν η μπαταρία δεν είναι πλήρως φορτισμένη.
 

Ποια σημεία πρέπει να παρατηρούνται κατά τη διαδικασία φόρτισης της μπαταρίας;

Η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί ανά πάσα στιγμή, ανεξάρτητα από την τρέχουσα κατάσταση φόρτισης π.χ. κατά την διάρκεια ενός σύντομου διαλείμματος από την εργασία σας. Δεν υπάρχει φαινόμενο μνήμης, δηλαδή η μπαταρία μπορεί να αφαιρεθεί από το φορτιστή ακόμα και πριν να φορτιστεί πλήρως.     

 • Φορτίστε την μπαταρία σε στεγνή και προστατευμένη τοποθεσία, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος μεταξύ + 5 ° C και + 40 ° C.

Η χρήση ενός ταχυφορτιστή βλάπτει τη μπαταρία μακροπρόθεσμα;

Η χρήση ενός  ταχυφορτιστή δεν έχει καμία επιβλαβή επίδραση στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Η μπαταρία και ο φορτιστής συνδέονται έξυπνα κατά τη διάρκεια ολόκληρης της διαδικασίας φόρτισης. Και τα δύο εξαρτήματα καθορίζουν από κοινού τη διαδικασία βέλτιστης φόρτισης και παρακολουθούνται από το σύστημα διαχείρισης μπαταριών. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγετε την καταστροφή των κυψελών της μπαταρίας από υπερβολικά υψηλά ρεύματα και θερμοκρασίες φόρτισης.
 

Είναι φυσιολογικό η μπαταρία και / ή ο φορτιστής να θερμαίνονται κατά τη διαδικασία φόρτισης;

Η θερμοκρασία της μπαταρίας και του φορτιστή αυξάνεται κατά τη διαδικασία φόρτισης.

Η θερμοκρασία παρακολουθείται καθ 'όλη τη διαδικασία φόρτισης. Αν η θερμοκρασία αυξηθεί πάνω από ένα ορισμένο όριο, η διαδικασία φόρτισης διακόπτεται αυτόματα μέχρι να πέσει η θερμοκρασία στο εγκεκριμένο επίπεδο. Στη συνέχεια, η διαδικασία φόρτισης συνεχίζεται αυτόματα. Έτσι αποφεύγεται η υπερθέρμανση της μπαταρίας και του φορτιστή.

Οι φορτιστές AL 300 και AL 500 είναι εξοπλισμένοι με ανεμιστήρα ο οποίος ενεργοποιείται και απενεργοποιείται αυτόματα για να κρυώσει ενεργά ο φορτιστής και η μπαταρία κατά τη διαδικασία φόρτισης. Ο ανεμιστήρας λειτουργεί συνεχόμενα σε φορτιστές πρώτης γενιάς.

Συντήρηση, Φροντίδα, Αποθήκευση

Ποια σημεία πρέπει να τηρούνται κατά το service και τη συντήρηση των μπαταριών;


Οι μπαταρίες STIHL δεν απαιτούν συντήρηση.

Το πιθανώς βρώμικο περίβλημα της μπαταρίας πρέπει να καθαρίζεται με ένα υγρό πανί

Ποια σημεία πρέπει να τηρούνται κατά την αποθήκευση των μπαταριών;

Ελέγξτε τα ακόλουθα σημεία κατά την αποθήκευση της μπαταρίας:

 • Η μπαταρία είναι μακριά από παιδιά     
 • Η μπαταρία είναι καθαρή και στεγνή     
 • Η μπαταρία βρίσκεται σε κλειστή θέση     
 • Η μπαταρία αποθηκεύεται ξεχωριστά από το προϊόν και το φορτιστή     
 • Η μπαταρία είναι σε μη αγώγιμη συσκευασία     
 • Εύρος θερμοκρασίας για μπαταρίες AK, AP, AR: -10 ° C έως + 50 ° C     
 • Εύρος θερμοκρασίας για προϊόντα με ενσωματωμένη μπαταρία: 0 ° C έως + 50 ° C     
 • Εύρος θερμοκρασίας για μπαταρία σε HSA 25: 0 ° C έως + 40 ° C

Γιατί πρέπει να αποθηκεύεται η μπαταρία με φόρτιση μεταξύ 40% και 60%;


Η STIHL συνιστά να αποθηκεύεται η μπαταρία ή το προϊόν με ενσωματωμένη μπαταρία με φορτίο μεταξύ 40% και 60% (2 πράσινες λυχνίες LED ανάβουν) εάν δεν χρησιμοποιείται για περισσότερο από 1 μήνα. Έτσι αποφεύγεται η εξαντλητική απόρριψη κατά τη διάρκεια της αποθήκευσης για αρκετά χρόνια. Επιπλέον, η φυσική γήρανση των κυττάρων ιόντων λιθίου ελαχιστοποιείται και έχει θετική επίδραση στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.
 

Μπορεί η μπαταρία να αποφορτιστεί κατά την αποθήκευση;

Ναι, η μπαταρία μπορεί θεωρητικά να αποφορτιστεί κατά την αποθήκευση. Ο ρυθμός αποφόρτισης είναι περίπου 1% έως 3% ετησίως.

Η STIHL συνιστά να αποθηκεύεται η μπαταρία ή το προϊόν με ενσωματωμένη μπαταρία με φορτίο μεταξύ 40% και 60% (2 πράσινες λυχνίες LED ανάβουν) εάν δεν χρησιμοποιείται για περισσότερο από 1 μήνα. Έτσι αποφεύγεται η εξαντλητική απόρριψη κατά τη διάρκεια της αποθήκευσης για αρκετά χρόνια. Επιπλέον, η φυσική γήρανση των κυττάρων ιόντων λιθίου ελαχιστοποιείται και έχει θετική επίδραση στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Πρέπει να επαναφορτίζεται η μπαταρία κατά την αποθήκευση;

Η μπαταρία δεν χρειάζεται να φορτιστεί κατά την αποθήκευση, εάν χρησιμοποιείται τακτικά. Ακόμα και μια επίπεδη μπαταρία μπορεί να αποθηκευτεί για μερικούς μήνες χωρίς να υποστεί ζημιά από εξαντλητική αποφόρτιση.

Η STIHL συνιστά να αποθηκεύεται η μπαταρία ή το προϊόν με ενσωματωμένη μπαταρία με φορτίο μεταξύ 40% και 60% (2 πράσινες λυχνίες LED ανάβουν) εάν δεν χρησιμοποιείται για περισσότερο από 1 μήνα. Έτσι αποφεύγεται η εξαντλητική απόρριψη κατά τη διάρκεια της αποθήκευσης για αρκετά χρόνια. Επιπλέον, η φυσική γήρανση των κυττάρων ιόντων λιθίου ελαχιστοποιείται και έχει θετική επίδραση στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Εφαρμογή

Πόσα μπορούν να γίνουν με μία μόνο φόρτιση; (κοπές ξύλου, χλοοτάπητα, κ.λ.π.);

Κανονικά, τα προϊόντα στο ασύρματο σύστημα PRO έχουν μεγαλύτερο χρόνο λειτουργίας μπαταρίας σε σύγκριση με τα προϊόντα στο σύστημα ασύρματης σύνδεσης COMPACT, επειδή οι μπαταρίες STIHL AP και STIHL AR γενικά έχουν υψηλότερο ενεργειακό περιεχόμενο.

Ο κύριος στόχος όταν εργάζεστε με προϊόντα στο ασύρματο σύστημα PRO είναι η αποτελεσματικότητα και η πρόοδος της εργασίας. Λόγω της υψηλής απόδοσής τους, τα προϊόντα γίνονται όλο και περισσότερο σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα.

Ποιοι είναι οι χρόνοι λειτουργίας των επαναφορτιζόμενων προϊόντων;

Για τους χρόνους λειτουργίας των μπαταριών STIHL επισκεφτείτε:
www.stihl.com/product-battery-advisor.aspx

Γιατί μπορεί κάποιος να εργάζεται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα με μια μπαταρία STIHL AR από ότι με μια μπαταρία STIHL AP;

Οι μπαταρίες έχουν διαφορετικό ενεργειακό περιεχόμενο. Αυτό καθορίζεται από τον αριθμό των χρησιμοποιούμενων κυττάρων, την τάση των επιμέρους κυττάρων και το διαθέσιμο φορτίο του μεμονωμένου κυττάρου. Όσο υψηλότερο είναι το ενεργειακό περιεχόμενο μιας μπαταρίας, τόσο μεγαλύτερος είναι ο χρόνος λειτουργίας του επαναφορτιζόμενου προϊόντος.

Για το λόγο αυτό, ένα επαναφορτιζόμενο προϊόν με μπαταρία STIHL AR μπορεί να λειτουργήσει για πολύ περισσότερο χρόνο από ό, τι με μια μπαταρία STIHL AP.

Σε ποιο εύρος θερμοκρασίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί η μπαταρία;

Οι μπαταρίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν εντός του ακόλουθου εύρους θερμοκρασίας:

 •     Μπαταρίες STIHL AK, AP, AR -10 ° C έως +50 ° C
 •     Προϊόντα με ενσωματωμένη μπαταρία: 0 ° C έως +50 ° C
 •     Μπαταρία HSA 25: 0 ° C έως +40 ° C

Μπορούν τα επαναφορτιζόμενα προϊόντα να λειτουργούν στη βροχή ή σε υγρές συνθήκες;

Πώς επηρεάζει ο αλατισμένος αέρας στις ακτές, την μπαταρία και ένα επαναφορτιζόμενο προϊόν;

Ο αλατισμένος αέρας μπορεί να έχει καταστρεπτική επίδραση στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και ενός επαναφορτιζόμενου προϊόντος. Τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη διάρκεια χρήσης και την περιεκτικότητα αλατιού στον αέρα.

Για να εξουδετερώσετε τη διάβρωση των ηλεκτρικών επαφών, αποθηκεύστε την μπαταρία και το ασύρματο προϊόν ως εξής:

 •  Αποθηκεύστε την μπαταρία και το επαναφορτιζόμενο προϊόν σε καθαρή και ξηρή κατάσταση
 •  Αποθηκεύστε την μπαταρία και το επαναφορτιζόμενο προϊόν σε κλειστό χώρο
 •  Φυλάσσετε την μπαταρία χωριστά από το ασύρματο προϊόν και το φορτιστή σε μη αγώγιμη συσκευασία

Αγορά

Γιατί να αγοράσω ένα επαναφορτιζόμενο μηχάνημα;

Τα επαναφορτιζόμενα προϊόντα STIHL διακρίνονται από τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • Είναι εύκολο να το εκκινήσετε
 • Είναι αθόρυβα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε περιοχές ευαίσθητες στον θόρυβο
 • Είναι ελαφριά
 • Δεν παράγουν εκπομπές ρύπων
 • Δεν χρειάζεται να χειρίζεστε καύσιμα
 • Τα επαναφορτιζόμενα προϊόντα είναι ανθεκτικά και απαιτούν ελάχιστη συντήρηση
 • Το αρθρωτό σύστημα επιτρέπει τη χρήση μιας μπαταρίας για διάφορα επαναφορτιζόμενα προϊόντα
 • Κανονικά, η προστασία της ακοής δεν είναι απαραίτητη κατά τη λειτουργία
 • Κατά κανόνα, οι δονήσεις που εμφανίζονται και τα φορτία στον χρήστη κατά τη λειτουργία είναι χαμηλά.


* Διαβάστε τις πληροφορίες στο εγχειρίδιο οδηγιών για τα επαναφορτιζόμενα προϊόντα.

Τα επαναφορτιζόμενα προϊόντα STIHL διακρίνονται από το πόσο υψηλό είναι το κόστος αγοράς και λειτουργίας επαναφορτιζόμενων προϊόντων σε σύγκριση με τα προϊόντα βενζίνης;

Γιατί οι τιμές των επαναφορτιζόμενων προϊόντων είναι τόσο υψηλές;

Η STIHL προσφέρει μια ευρεία γκάμα επαναφορτιζόμενων προϊόντων σε διαφορετικές κατηγορίες τιμών - από το επαναφορτιζόμενο σύστημα ιόντων λιθίου STIHL για χρήση σε μικρούς κήπους και γύρω από το σπίτι στο ασύρματο σύστημα STIHL PRO για επαγγελματίες χρήστες.

Κατ 'αρχήν, όλες οι μπαταρίες STIHL και τα επαναφορτιζόμενα προϊόντα STIHL κατασκευάζονται με υψηλή ποιότητα και έχουν ιδανική βαθμολογία για τα αντίστοιχα σενάρια χρήσης και τις ομάδες χρηστών στους οποίους απευθύνονται.

Μετά την αρχική αγορά, η αγορά επιπλέον προϊόντων στο ίδιο επαναφορτιζόμενο σύστημα γίνεται ακόμη πιο ελκυστική. Η αρθρωτή ιδέα επιτρέπει να χρησιμοποιηθούν οι μπαταρίες και ο φορτιστής που έχουν ήδη αγοραστεί για όλα τα άλλα προϊόντα στο ίδιο επαναφορτιζόμενο σύστημα. Σε σύγκριση με τα προϊόντα βενζίνης, δεν υπάρχει κόστος για καύσιμα ή μπουζί.

Για πόσο καιρό ισχύει η εγγύηση;

Οι όροι εγγύησης είναι συγκεκριμένοι για κάθε χώρα και μπορείτε να τις βρείτε από την STHL Ελλάδος

Ποια σημεία πρέπει να τηρούνται κατά την απόρριψη των μπαταριών;Πληροφορίες σχετικά με τη απόρριψη των μπαταριών διατίθενται από τους  πιστοποιημένους αντιπροσώπους της STIHL.

 • Απορρίψτε τις μπαταρίες σύμφωνα με τους τοπικούς κανονισμούς και τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις.
Χρόνοι εργασίας ανά μπαταρία Χρόνοι εργασίας ανά μπαταρία

Με τις μακράς διάρκειας μπαταρίες ιόντων λιθίου, οι ήσυχοι βοηθοί κήπου STIHL έχουν πάντα αρκετή ισχύ.

Δείτε τους χρόνους εργασίας ανά μπαταρία