Τεμαχιστές κήπου

FilterIconΦιλτράρισμα

Πεδίο εφαρμογής
Ομάδα χρηστών
Τύπος χρήσης
Τύπος Κινητήρα
Απόσταση δοντιών
Εύρος Τιμής
9 από 9 Προϊόντα

Αξεσουάρ

ΤΕΜΑΧΙΣΤΕΣ ΚΗΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΟΜΠΟΣΤ


Με έναν τεμαχιστή κήπου της STIHL μπορείτε να μετατρέψετε σκληρά και μαλακά υλικά κοπής από δέντρα, θάμνους και άλλα φυτά σε χρήσιμη βάση για κομπόστ.


ΟΙ ΤΕΜΑΧΙΣΤΕΣ ΚΗΠΟΥ ΤΗΣ STIHL ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΟΜΜΕΝΟΥ ΥΛΙΚΟΥ


Την άνοιξη, ο κήπος χρειάζεται μια ανάπλαση και το φθινόπωρο, κάποια φυτά θέλουν κλάδεμα. Με έναν τεμαχιστή κήπου της STIHL θα γλιτώσετε πολύ χρόνο και κόπο σ’ αυτές τις εργασίες. Στο κάτω-κάτω, με το κλάδεμα δημιουργείται μεγάλος όγκος από απορρίμματα κήπου. Τα υλικά αυτά πιάνουν μεγάλο χώρο στον κήπο σας και συχνά δεν χωρούν στον κάδο για τα οργανικά απορρίμματα, που σημαίνει ότι θα πρέπει να τα παραδώσετε ο ίδιος στην υπηρεσία του δήμου. Σας ακούγεται γνωστό; Ρίξτε ματιά στους ηλεκτρικούς και βενζινοκίνητους τεμαχιστές και κόφτες, και πιθανά δεν θα αντιμετωπίσετε ξανά πρόβλημα με τα κλαδιά σας. Ένας δυνατός τεμαχιστής STIHL θα επαναφέρει την τάξη στον κήπο σας σε ελάχιστο χρόνο. Οι τεμαχιστές κήπου μας μετατρέπουν βουνά από πράσινα απορρίμματα σε χρήσιμο, ψιλοκομμένο φυτικό υλικό.



Ο τεμαχισμός των υλικών έχει πολλά πλεονεκτήματα:



  • Ο τεμαχισμός μειώνει τον όγκο του υλικού σας έως και κατά 75%, διευκολύνοντας την απόρριψη ή περαιτέρω επεξεργασία.

  • Το τεμαχισμένο υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάλυψη του εδάφους, ως φυτογή ή λίπασμα.

  • Το κομποστοποιημένο κομμένο υλικό περιέχει πολύτιμες θρεπτικές ουσίες, που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να ξοδέψετε λεφτά για πρόσθετο λίπασμα.



ΠΟΙΟΣ ΤΕΜΑΧΙΣΤΗΣ ΚΗΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΩΣΤΟΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ;


Με λίγες απλές ερωτήσεις μπορείτε να βρείτε τον τεμαχιστή που καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες σας.



  1. Υπάρχει πρίζα; Αν να, έχετε την επιλογή ανάμεσα σε βενζινοκίνητο και ηλεκτρικό τεμαχιστή. Αν όχι, θα χρειαστείτε οπωσδήποτε έναν βενζινοκίνητο τεμαχιστή.

  2. Τι είδους υλικά θέλετε να τεμαχίσετε; Κλαδιά και ξυλώδη υπολείμματα κοπής από φράχτες; Ή ανάμεικτα υλικά με φύλλα, πράσινα απορρίμματα και λεπτές βέργες;
  3. Ή μήπως και τα δύο; Βασικά κριτήρια επιλογής είναι ο τύπος και ο όγκος των απορριμμάτων κήπου. Αν περιμένετε μεγάλη ποσότητα από απορρίμματα κήπου, αξίζει τη επενδύσετε σε έναν δυνατό βενζινοκίνητο τεμαχιστή. Στη γκάμα προϊόντων μας θα βρείτε compact ηλεκτρικούς τεμαχιστές για μικρές ποσότητες από ξυλώδη υλικά, αλλά και μοντέλα μεγάλης ισχύος για μεγάλες ποσότητες ανάμεικτων υλικών.

  4. Θα εργαστείτε σε χώρο που είναι ευαίσθητος σε θόρυβο; Στην περίπτωση αυτή, διαλέξτε έναν τεμαχιστή με ηχομονωμένη χοάνη ή έναν αθόρυβο  τεμαχιστή με κυλίνδρους.

Ρίξτε μια ματιά στην ευρεία γκάμα σε τεμαχιστές STIHL και συγκρίνετε τα διάφορα μοντέλα. Στη συνέχεια, μπορείτε να παραγγείλετε το μοντέλο της επιλογής σας γρήγορα και απλά στο ηλεκτρονικό κατάστημα της STIHL.



ΤΙ ΤΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΤΕΜΑΧΙΣΤΕΣ ΤΗΣ STIHL;


Όλοι οι τεμαχιστές κήπου της STIHL έχουν μια ηχομονωμένη χοάνη που βοηθά στην καλύτερη δυνατή μείωση του θορύβου. Οι τεμαχιστές με διπλό θάλαμο και τεχνολογία αναστροφής έχουν και άλλα πλεονεκτήματα. Με το σύστημα δύο θαλάμων, μπορείτε να προσθέσετε σκληρά και μαλακά υλικά ταυτόχρονα. Κάθε θάλαμος έχει το δικό του μαχαίρι, εξασφαλίζοντας αποτελεσματική εργασία και παρέχοντας τη βεβαιότητα ότι δεν επηρεάζεται η ποιότητα του τεμαχισμένου υλικού. Οι τεμαχιστές STIHL με τεχνολογία αναστροφής διαθέτουν μαχαίρια που μπορούν να αλλάξουν φορά περιστροφής με το πάτημα ενός κουμπιού: Ο μηχανισμός γυρίζει τα μαχαίρια δεξιόστροφα για σκληρά υλικά όπως ξύλο και κλαδιά, ή αριστερόστροφα για την προετοιμασία μαλακών απορριμμάτων κήπου για κομποστοποίηση. Η διάκριση ανάμεσα στους δύο τύπους υλικών προστατεύει τα μαχαίρια.



ΤΕΜΑΧΙΣΤΗΣ ΜΕ ΚΥΛΙΝΔΡΟ Ή ΜΑΧΑΙΡΙΑ;


Οι πιο γνωστοί τύποι τεμαχιστών είναι οι τεμαχιστές με κυλίνδρους και οι τεμαχιστές με μαχαίρια. Η κυρίως διαφορά ανάμεσά τους είναι η μέθοδος τεμαχισμού των υλικών. Με τη μεγάλη ισχύ που διαθέτουν οι τεμαχιστές της STIHL με μαχαίρια, μπορείτε να μετατρέψετε ξυλώδη και μαλακά υπολείμματα φυτών σε πολύτιμο φυτόχωμα. Οι τεμαχιστές αυτού του τύπου έχουν κοφτερά μαχαίρια που περιστρέφονται με μεγάλη ταχύτητα και κόβουν τα υπολείμματα φυτών σε μικρά κομμάτια, τα οποία στη συνέχεια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή φυτογής, για παράδειγμα, ή για κάλυψη του εδάφους γύρω από τα φυτά σας. Οι περισσότεροι τεμαχιστές STIHL με μαχαίρια ψιλοτεμαχίζουν τα υλικά με τη βοήθεια ενός συστήματος μαχαιριών τύπου σάντουιτς το οποίο παράγει μόνο ελάχιστες δονήσεις και είναι εφοδιασμένο με πρόσθετα πτερυγωτά μαχαίρια και μαχαίρια θραύσης που φροντίζουν για τέλειο τεμαχισμό των υλικών σας, κάθε φορά ξανά.



Ένας τεμαχιστής με κυλίνδρους μπορεί να επεξεργαστεί πιο σκληρά υλικά, προετοιμάζοντάς τα για κομποστοποίηση. Οι κύλινδροι κοπής μέσα στο μηχάνημα αυτό κόβουν τα κλαδιά και πράσινα υπολείμματα και στη συνέχεια τα συνθλίβουν. Το οργανικό υλικό που προκύπτει από αυτή τη διαδικασία αποσυντίθεται πιο γρήγορα, γιατί σπάζοντας τις ίνες οι κύλινδροι διευκολύνουν τους μικροοργανισμούς που είναι υπεύθυνοι για την κομποστοποίηση. Η μέθοδος αυτή δεν παράγει παρά ελάχιστο θόρυβο και για τον λόγο αυτό, οι τεμαχιστές αυτού του τύπου συχνά αποκαλούνται αθόρυβοι. Ένα ακόμα πλεονέκτημα των τεμαχιστών με κυλίνδρους είναι ότι τα υπολείμματα τροφοδοτούνται αυτόματα – δεν χρειάζεται να σπρώξετε τα κλαδιά και τα υπόλοιπα υλικά μέσα στο άνοιγμα εισαγωγής. Μπορείτε να αναγνωρίσετε τους τεμαχιστές μας με κύλινδρο από το γράμμα «L» στον ονομασία του προϊόντος.



Τα παρελκόμενά μας για τεμαχιστές είναι εξίσου πολύπλευρα όσοι οι ίδιοι οι τεμαχιστές μας, που σημαίνει ότι μπορείτε να προσαρμόσετε τα μηχανήματα STIHL σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες. Για παράδειγμα, μπορεί να σας εξυπηρετεί ο συλλέκτης 50 λίτρων ή η ειδική χοάνη για την επεξεργασία διάφορων σκληρών υλικών κοπής.